Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=590 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/590 0 შაკშუკა ტკბილი წიწაკით და ბრინზით 2016-08-13 00:00:00 2016-08-13 00:00:00

ინგრედიენტები:

ბულგარული წიწაკა - 2 ც.

ხახვი - 2 ც.

პომიდორი - 3 ც.

ნიორი - 3 კბილი

კვერცხი - 4 ც.

ყველი ბრინზა - 200 გ

ზეითუნის ზეთი - 5 ს.კ.

მარილი, პილპილი

მომზადება:

1. ხახვი დაჭერით თხელ ნახევარ რგოლებად, ბულგარული წიწაკა - პატარა ოთხკუთხედებად, პომიდორი - ნაჭრებად, ნიორი წვრილად დაჭერით. ბრინზა დაჭერით თხელ პირფიტებად.

2. ტაფაში გააცხელეთ ზეთი და 5 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ ხახვი და წიწაკა. დაამატეთ პომიდორი, ნიორი, მარილი, პილპილი და ისევ მოშუშეთ 5 წუთი. დროდადრო მოურიეთ. ხის ნიჩბით გადაასწორეთ ზედაპირი და 4 ადგილას გააკეთეთ ჩაღრმავებები. თითოეულში დაასხით თითო კვერცხი.

3. კვერცხებს შორის დააწყეთ ბრინზის ნაჭრები. დააფარეთ ტაფას თავსახური და მოშუშეთ 12 წუთის განმავლობაში. სუფრასთან მიიტანეთ ცხელ მდგომარეობაში.