ინგრედიენტები:
ფქვილი - 120 გ
რძე - 120 მლ
შაქარი - 2 ს.კ.
სოდა - 1 ჩ.კ.
კვერცხი - 1 ც.
ხილის სიროფი ან მურაბის წვენი
მომზადება:
ცომისთვის: კვერცხი ათქვიფეთ რძესა და შაქართან ერთად. დაამატეთ სოდა და ფქვილი და კარგად აურიეთ.
დაბალ ცეცხლზე გააცხელეთ ტეფალის ტაფა. შემდეგ 2-3 წამით დადგით ის სველ პირსახოცზე, რომ ოდნავ გაცივდეს. ტაფაზე დაასხით დაახლოებით 1 ჩამჩა ცომი. როგორც კი დაინახავთ ბუშტებს, ეგრევე გადააბრუნეთ მეორე გვერდზე, დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ კიდევ ერთი წუთით.
მოასხით სიროფი და მიირთვით.