Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=550 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/550 0 მარინადში ჩადებული ბულგარული წიწაკა 8 წუთში! 2016-07-27 00:00:00 2016-07-27 00:00:00

ინგრედიენტები:

5 კგ წითელი ბულგარული წიწაკა

მარინადისთვის:

1 ლ წყალი

300 გ შაქარი

130 გ მარილი

350 მლ მცენარეული ზეთი

2 ს.კ. ძმრის ესენცია 70%

გემოვნებით ნიორი, ოხრახუში

მომზადება:

ამზადებთ მარინადს: აურიეთ ერთმანეთში ყველა ინგრედიენტი და დადგით ქურაზე.

წიწაკა გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე, მოაშორეთ თესლი. ჩაუშვით მდუღარე მარინადში და ადუღეთ ზუსტად 2 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ნიორი და ოხრახუში და მიიყვანეთ დუღილამდე (1 წუთი). გაანაწილეთ წიწაკა ქილებში, დაასხით მარინადი და დახუფეთ.