ინგრედიენტები:
5 კგ წითელი ბულგარული წიწაკა
მარინადისთვის:
1 ლ წყალი
300 გ შაქარი
130 გ მარილი
350 მლ მცენარეული ზეთი
2 ს.კ. ძმრის ესენცია 70%
გემოვნებით ნიორი, ოხრახუში
მომზადება:
ამზადებთ მარინადს: აურიეთ ერთმანეთში ყველა ინგრედიენტი და დადგით ქურაზე.
წიწაკა გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე, მოაშორეთ თესლი. ჩაუშვით მდუღარე მარინადში და ადუღეთ ზუსტად 2 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ნიორი და ოხრახუში და მიიყვანეთ დუღილამდე (1 წუთი). გაანაწილეთ წიწაკა ქილებში, დაასხით მარინადი და დახუფეთ.