Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=516 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/516 0 ხორცის მომზადება მწვადისთვის არასტანდარტული წესით 2016-07-13 00:00:00 2016-07-13 00:00:00

ინგრედიენტები:

ბროწეული - 2 ც.

მშრალი წითელი ღვინო - 2/3 ჭიქა

ხახვი - 3-4 ც.

ხორცი - 4 კგ

მარილი - გემოვნებით


მომზადება:

ბროწეული, ღვინო და ხახვი აურიეთ ერთმანეთში - ამ მოცულობას იყენებთ 4 კგ ხორცისთვის. მარილს მაშინვე არ ამატებთ, ვინაიდან ხორცი გაუშვებს წვენს, წვენი კი უნდა შეუნარჩუნოთ. დატოვეთ 10-12 საათით. შეწვამდე დაახლოებით 2 საათით ადრე დაამატეთ მარილი და კარგად აურიეთ.

და კიდევ ერთი „საიდუმლო“: როცა დაიწყებთ ხორცის შეწვას, ჯერ შამფური ხორცით რამდენიმე წამით დაიჭირეთ ღია ცეცხლზე. ხორცი მომენტალურად იფარება ქერქით და წვენი შიგნით რჩება. შემდეგ კი ჩვეულებრივად შეწვით მწვადი.