Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=427 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/427 0 ქათმის ფილე ბლიუმენტალის მიხედვით 2016-06-09 00:00:00 2016-06-09 00:00:00

ინგრედიენტები:

ქათმის ფილე 1 კგ

წყალი 1 ლ

მარილი 4 ს.კ.

კარაქი 2 ს.კ.

ზღვის მარილი 1 ჩ.კ.

ნიორი დანაყული 1 ჩ.კ.

შავი პილპილი 0,5 ჩ.კ.

პაპრიკა ¼ ჩ.კ.


მომზადება:

1. დასაწყისისთვის ქათმის ფილეს უნდა გაუკეთოდ მარინადი. ამისათვის 4 ს.კ. ჩვეულებრივი მარილი გახსენით 1 ლ ოთახის ტემპერატურის წყალში. ფილე ჩადეთ ხსნარში 15-30 წუთით. თუ გაგაჩნიათ საკმარისი დრო, ჩადეთ ფილე ხსნარში და შედგით მაცივარში 4-8 საათით.

2. ამოიღეთ ფილე და გააშრეთ, შემდეგ კი, შესაბრაწად მოათავსეთ ფორმაზე.

3. წაუსვით ფილეს გამდნარი კარაქი და დააყერეთ ზღვის მარილი და სანელებლები.

4. ფილე შებრაწეთ 35-45 წუთის განმავლობაში 90 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში.

5. ამის შემდეგ გამოიღეთ ფილე ღუმელიდან და დააცადეთ „დასვენება“ 45 წუთი.

6. მადისაღმძვრელი შებრაწული ქერქის მისაღებად შედგით ფილე 260 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში კიდევ 5-10 წუთით.