ამ კერძის წარმოშობის შესახებ უამრავი ლეგენდა არსებობს, თუმცა იმდენად გემრიელია, რომ მსოფლიოში უამრავი ფანი ჰყავს. ამჯერად წარმოგიდგენთ მომზადების მარტივ რეცეპტს.
საჭირო მასალა:
ხბოს რბილი ხორცი – 500 გრ.
დაკონსერვებული სოკო - 500 გრ.
ოხრახუში– 1 კონა.
კარაქი – 50 გრ.
ნაღები – 150 გრ.
ხორბლის ფქვილი – 1 სკ.
ხახვი – 1 თავი.
შავი პილპილი, მარილი - გემოვნებით.
მომზადება:
დაჭერით ხბოს ხორცი წვრილ ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ამოავლეთ ფქვილში და ზეთში დაბრაწეთ. ხახვი დაჭერით რგოლებად და მოშუშეთ ზეთში.
სოკო წვრილად დაჭერით და შეწვით კარაქში. დაამატეთ ღვინო, მოთუშეთ 3-5 წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ ნაღები, მოაყარეთ მარილი და პილპილი, დაუმატეთ ხორცი, მწვანილი და დადგით დაბალ ცეცხლზე.
მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით. მიირთვით მოხარშულ მაკარონთან ან პიურესთან ერთად.