Gurmania.ge Gurmania.ge 2025-10-14 http://www.gurmania.ge/rss.php?pid=1053 http://www.creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/rdf http://www.gurmania.ge/geo/main/index/1053 0 ვანილის ფუნთუშები შაქრით 2017-06-01 00:00:00 2017-06-01 00:00:00 ინგრედიენტები:

რძე – 200 მლ
შაქარი - 2 ს.კ.
მშრალი საფუარი - 1 ს.კ. (18 გ)
კარაქი - 20 გ
ფქვილი - 300 გვანილის შაქარი მოსაყრელად
1 კვერცხი წასასმელად

მომზადება:

რძე ოდნავ შეათბეთ, დაამატეთ საფუარი, 1-1 ჩ.კ. შაქარი და ფქვილი. დატოვეთ 10-15 წუთით საფუარის აქტივაციისთვის.

დაამატეთ საფუარი გაცრილ ფქვილში. შემდეგ დაამატეთ დარჩენილი შაქარი, მარილი და რძე, მოზილეთ ცომი. ბოლოს დაამატეთ დარბილებული კარაქი. მიიღებთ რბილ ცომს, რომელიც არ ეწებება ხელებზე. დადგით თბილ ადგილას 1 საათით, შემდეგ დატკეპნეთ ხელით.

ცომი გაყავით ბურთულებზე და გააკეთეთ ფუნთუშები. დანით გააკეთეთ 3 გრძივი ჩანაჭერი (ბოლომდე არ ჩახვიდეთ) და დატოვეთ 15 წუთით. შემდეგ ფუნთუშებს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და მოაყარეთ ვანილის შაქარი.

გამოაცხეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ ღუმელის ბადეზე.

გემრიელად მიირთვით!