რეცეპტები / თევზეული - ზღვის ნობათი / კალმახი სოიოსა და თაფლის სოუსში
კალმახი სოიოსა და თაფლის სოუსში

ინგრედიენტები:

კალმახი - 300 გ

სოიოს სოუსი - 6 ს.კ.

თაფლი - 2 ს.კ.

ნიორი - 3 კბილი

ზეითუნის ზეთი

მარილი

პილპილი

ქუნჯუთის თესლი 

 

მომზადება:

1. კალმახის ფილე გაასუფთავეთ, გარეცხეთ და დააწყეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა შეიწოვოს ზედმეტი სითხე. ცალკე ჯამში გადაურიეთ ერთმანეთში სოიოს სოუსი და თაფლი. დაამატეთ ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი, პრესში გატარებული ნიორი, ქუნჯუთის თესლი, მარილი და პილპილი გემოვნებით და საგულდაგულოდ აურიეთ ერთმანეთში.  

2. კალმახის ნაჭრები ჩააწყეთ მარინადში, მოურიეთ, დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში მინიმუმ 30-40 წუთით. შემდეგ გადაიღეთ კალმახი ღუმელის ფორმაზე და შებრაწეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა