რეცეპტები / სასმელი / პარიზული ცხელი შოკოლადი
პარიზული ცხელი შოკოლადი

ინგრედიენტები:

შავი შოკოლადი (არა ნაკლებ კაკაოს 70%) – 70 გ

რძე - 160 მლ

ყავისფერი შაქარი - 1 ს.კ.

 

მომზადება:

1.     შიკოლადი წვრილად დაჭერით.

2.     სასოტეს (ქვაბს) წინასწარ გამოავლეთ ცივი წყალი. ჩაასხით რძე და გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე. როცა რძე უკვე გაცხელდება, დაამატეთ შოკოლადი და დაიწყეთ მორევა ხელის სათქვეფით. მოურიეთ შოკოლადის სრულ გადნობამდე.

3.     დაამატეთ შაქარი, მიიყვანეთ რძე დუღილამდე (არ აადუღოთ!) და გადაიღეთ წინასწარ გაცხელებულ (გამოავლეთ მდუღარე წყალი) ჭიქაში.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა