რეცეპტები / გამორჩეული გემო / გუფთა ფინურად - გურმანების გამოცდილი საუკეთესო რეცეპტი
გუფთა ფინურად - გურმანების გამოცდილი საუკეთესო რეცეპტი

ინგრედიენტები:

ფარში - 500 გ

კვერცხი - 1 ც.

პურის ნამცეცები - 10 გ

ნაღები - 10 გ

ხახვი - 2 ც.

მარილი - 1 ს.კ.

პილპილი - ¼ ჩ.კ.

ყვითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ც.

წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ც.

 

მომზადება:

პურის ნამცეცებს დაასხით ნაღები და დატოვეთ 30 წუთით. 

ხახვი წვრილად დაჭერით და მოშუშეთ ზეთის მცირე რაოდენობაში.  

გადაურიეთ ერთმანეთში ფარში, მოშუშული ხახვი, კვერცხი, მარილი, პილპილი და ნაღებიანი ნამცეცი.  გააკეთეთ გუფთები და შეწვით ყველა მხრიდან ცხელ ზეთში. 

გადაიღეთ ფორმაში, დაამატეთ ხახვი, დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, მარილი და პილპილი. დაამატეთ წყალი და მოშუშეთ მზადყოფნამდე. სურვილისამებრ შეიძლება დაამატოთ ტომატის სოუსი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა