რეცეპტები / ქართული სამზარეულო / როგორ მოვამზადოთ ხაჭო სახლის პირობებში
როგორ მოვამზადოთ ხაჭო სახლის პირობებში

ინგრედიენტები:

რძე 3,2% - 2 ლ

კეფირი 3.2% - 2 ლ

 

მომზადება:

1.     რძე თითქმის დუღილამდე მიიყვანეთ, დაამატეთ კეფირი. როგორც კი მასა გახაჭოვდება, გადმოდგით ცეცხლიდან. მასა არ უნდა იდუღოს. გააციეთ და გაწურეთ.

2.     შემდეგ ხაჭო გადაიღეთ მარლაში და რამდენიმე საათი დატოვეთ, რომ კარგად დაიწრიტოს. რაც უფრო მეტ ხანს იმყოფება მასე ხაჭო, მით უფრო მშრალი და ფხვიერი გამოდის.

სასარგებლო რჩევა: რძე და კეფირი შეიძლება გამოიყენოთ ნებისმიერი ცხიმიანობის. იმისათვის, რომ ხაჭო გამოვიდეს ნაზი, საჭიროა გამოიყენოთ ყველაზე ცხიმიანი რძე და კეფირი.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა