რეცეპტები / ქართული სამზარეულო / მარინადში ჩადებული ბულგარული წიწაკა 8 წუთში!
მარინადში ჩადებული ბულგარული წიწაკა 8 წუთში!

ინგრედიენტები:

5 კგ წითელი ბულგარული წიწაკა

 

მარინადისთვის:

1 ლ წყალი

300 გ შაქარი

130 გ მარილი

350 მლ მცენარეული ზეთი

2 ს.კ. ძმრის ესენცია 70%

გემოვნებით ნიორი, ოხრახუში

 

მომზადება:

ამზადებთ მარინადს: აურიეთ ერთმანეთში ყველა ინგრედიენტი და დადგით ქურაზე.

წიწაკა გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე, მოაშორეთ თესლი. ჩაუშვით მდუღარე მარინადში და ადუღეთ ზუსტად 2 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ნიორი და ოხრახუში და მიიყვანეთ დუღილამდე (1 წუთი). გაანაწილეთ წიწაკა ქილებში, დაასხით მარინადი და დახუფეთ.



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა