მკითხველის გამოცდილება / ყაბაყისა და ხორცის უგემრიელესი კატლეტი - მკითხველის რეცეპტი
ყაბაყისა და ხორცის უგემრიელესი კატლეტი - მკითხველის რეცეპტი
20.02.2016

ინგრედიენტები


ყაბაყი - 2 ცალი (საშუალოზომის)

ღორის ხორცის ფარში - 500გრ.

სტაფილო -1 ცალი

ნიორი - 3 კბილი

კვერცხი - 3ცალი

ქინძი - 6 ღერი

ოხრახუში - 6 ღერი

მარილი, შავი პილპილი - გემოვნებით

პურის ფქვილი კატლეტების ამოსავლებლად რამდენიც დაგვჭირდება.


მომზადების წესი: 

ყაბაყს, სტაფილოს, ნიორს და მწვანილებს  გავატარებთ ხორცსაკეპ მანქანაში, შევურევთ ღორის ხორცის ფარშს, დავამატებთ კვერცხს, (რომ კარგად შეკრას მასა და კატლეტები არ დაიშალოს).

მოვაყრით მარილს და შავ პილპილს. კარგად ავურევთ და მივცემთ მრგვალ ფორმებს.

ამოვავლებთ ფქვილში და დავაწყობთ ცხელ ზეთიან ტაფაზე.


გემრიელად მიირთვით!


რეცეპტი მოგვაწოდა მარი კიკნაძემ



Print
ფორმას წაუსვით კარაქი და გადაიღეთ მასზე ნამცეცოვანი ცომის ნახევარი
მიღებული მასისგან გააკეთეთ ბურთულები 
პრაქტიკული რჩევები
26.04.2017
მორთეთ კაკაოთი, გახეხილი შოკოლადით და ფორთოხლის ცედრით
ჯანმრთელი კვება
08.12.2016
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
12.11.2016
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
16.12.2016
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
23.09.2016
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
19.07.2016
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა