რეცეპტები / მწნილეული და სოუსები / ყაბაყის აჯიკა - პიკანტური გემო მარტივი ინგრედიენტებისგან
ყაბაყის აჯიკა - პიკანტური გემო მარტივი ინგრედიენტებისგან
29.06.2017

ინგრედიენტები:

ყაბაყი - 5 კგ

ნიორი - 200 გ

წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 კგ

მწარე წიწაკა - 500 გ

ვაშლი - 1 კგ

სტაფილო - 1 კგ

მცენარეული ზეთი - 0,5 ლ

ძმარი - 5 ს.კ.

ოხრახუში - 2 კონა

კამა - 1 კონა

შაქარი - 150-200 გ

მარილი - 100 გ

 

მომზადება:

ნიორი, ბულგარული წიწაკა და მწარე წიწაკა გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.  ყაბაყი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში 2-ჯერ.

ვაშლი და სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე და გადაურიეთ ბოსტნეულის საერთო მასას. დაამატეთ ზეთი, ძმარი და წვრილად დაჭრილი მწვანილი.  

ხარშეთ 1,5-2 საათის განმავლობაში (ნახავთ მიღებული მასის სისქის მიხედვით).

გაანაწილეთ წინასწარ მომზადებულ გასტერილიზებულ ქილებში. ხუფის ქვეშ მოასხით 1 ჩ.კ. ძმარი (0,5 ლ ქილაზე). მითითებული პროდუქტების რაოდენობაზე გამოდის საშუალოდ 12-14 ნახევარლიტრიანი ქილა.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა