რეცეპტები / სალათები / ყაბაყის აჯიკა - პიკანტური გემო მარტივი ინგრედიენტებისგან
ყაბაყის აჯიკა - პიკანტური გემო მარტივი ინგრედიენტებისგან
29.06.2017

ინგრედიენტები:

ყაბაყი - 5 კგ

ნიორი - 200 გ

წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 კგ

მწარე წიწაკა - 500 გ

ვაშლი - 1 კგ

სტაფილო - 1 კგ

მცენარეული ზეთი - 0,5 ლ

ძმარი - 5 ს.კ.

ოხრახუში - 2 კონა

კამა - 1 კონა

შაქარი - 150-200 გ

მარილი - 100 გ

 

მომზადება:

ნიორი, ბულგარული წიწაკა და მწარე წიწაკა გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.  ყაბაყი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში 2-ჯერ.

ვაშლი და სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე და გადაურიეთ ბოსტნეულის საერთო მასას. დაამატეთ ზეთი, ძმარი და წვრილად დაჭრილი მწვანილი.  

ხარშეთ 1,5-2 საათის განმავლობაში (ნახავთ მიღებული მასის სისქის მიხედვით).

გაანაწილეთ წინასწარ მომზადებულ გასტერილიზებულ ქილებში. ხუფის ქვეშ მოასხით 1 ჩ.კ. ძმარი (0,5 ლ ქილაზე). მითითებული პროდუქტების რაოდენობაზე გამოდის საშუალოდ 12-14 ნახევარლიტრიანი ქილა.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


გადაურიეთ ერთმანეთში დარბილებული კარაქი
ღვეზელებს ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი 
პრაქტიკული რჩევები
26.04.2017
მორთეთ კაკაოთი, გახეხილი შოკოლადით და ფორთოხლის ცედრით
ჯანმრთელი კვება
08.12.2016
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
12.11.2016
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
16.12.2016
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
23.09.2016
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
19.07.2016
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა