რეცეპტები / ხორცეული / სოუსში შებრაწული ძალიან გემრიელი ნეკნები
სოუსში შებრაწული ძალიან გემრიელი ნეკნები
01.06.2017

ინგრედიენტები:

ნეკნები - 500 გ

დაფქული შავი წიწაკა

პრესში გატარებული ნიორი

ხმელი ტარხუნა

ხმელი რეჰანი

მარილი

 

სოუსისთვის:

კეტჩუპი - 120 გ

ძმარი - 1 ს.კ.

ყავისფერი შაქარი - 1 ს.კ.

 

მომზადება:

ნეკნები გარეცხეთ, გაამშრალეთ და მოაცილეთ აპკი და  ხორციდან ზედმეტი ქონი.  ნიორი, წიწაკა, მარილი და ხმელი მწვანილები აურიეთ ერთმანეშში და კარგად შეაზილეთ ნეკნებში, რომ უხვად იყოს დაფარული სანელებლებით.  

ნეკნები მჭიდროდ გაახვიეთ ფოლგაში ორ ფენად და კარგად მოუჭირეთ ნაკერებში, რომ წვენმა არ გამოჟონოს. შებრაწეთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში არა ნაკლებ 2 საათი.

მზადყოფნამდე 15 წუთით ადრე გადაურიეთ ერთმანეთში სოუსის ყველა ინგრედიენტი და კარგად წაუსვით ცალ მხარეს. გადართეთ ღუმელი გრილის რეჟიმში და გააჩერეთ ნეკნები 5 წუთი. იგივე გაიმეორეთ მეორე მხარესთანაც.

გემრიელად მიირთვით! 



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა