რეცეპტები / ცომეული / ვანილის ფუნთუშები შაქრით
ვანილის ფუნთუშები შაქრით
ინგრედიენტები:

რძე – 200 მლ
შაქარი - 2 ს.კ.
მშრალი საფუარი - 1 ს.კ. (18 გ)
კარაქი - 20 გ
ფქვილი - 300 გვანილის შაქარი მოსაყრელად
1 კვერცხი წასასმელად

მომზადება:

რძე ოდნავ შეათბეთ, დაამატეთ საფუარი, 1-1 ჩ.კ. შაქარი და ფქვილი. დატოვეთ 10-15 წუთით საფუარის აქტივაციისთვის.

დაამატეთ საფუარი გაცრილ ფქვილში. შემდეგ დაამატეთ დარჩენილი შაქარი, მარილი და რძე, მოზილეთ ცომი. ბოლოს დაამატეთ დარბილებული კარაქი. მიიღებთ რბილ ცომს, რომელიც არ ეწებება ხელებზე. დადგით თბილ ადგილას 1 საათით, შემდეგ დატკეპნეთ ხელით.  

ცომი გაყავით ბურთულებზე და გააკეთეთ ფუნთუშები. დანით გააკეთეთ 3 გრძივი ჩანაჭერი (ბოლომდე არ ჩახვიდეთ) და დატოვეთ 15 წუთით. შემდეგ ფუნთუშებს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და მოაყარეთ ვანილის შაქარი.  

გამოაცხეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ ღუმელის ბადეზე.

გემრიელად მიირთვით!


Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა