რეცეპტები / ცომეული / ირლანდიური რაგუ კარტოფილითა და სტაფილოთი
ირლანდიური რაგუ კარტოფილითა და სტაფილოთი
08.05.2017

ინგრედიენტები:

საქონლის ხორცის რბილობი - 600 გ

კარტოფილი - 5 ც.

სტაფილო - 2 ც.

ნიორი - 2 კბილი

ხახვი - 1 ც.

მწვანილი

წითელი ღვინო - 100 მლ

მცენარეული ზეთი

მარილი, პილპილი


მომზადება:

1.  ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. გააცხელეთ ტაფაში ზეთი და შეწვით ხორცი ოქროსფრამდე. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

2.  კარტოფილი, ხახვი და სტაფილო გათალეთ. სტაფილო და კარტოფილი დაჭერით მსხვილ კუბიკებად, ხახვი - წვრილად.

3.  მეორე ტაფაში შეწვით კარტოფილი 10 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ სტაფილო და ხახვი და ამზადეთ კიდევ 5-7 წუთი.

4.  დაამატეთ ხორცი და ღვინო, საჭიროებისამებრ მოაყარეთ მარილი და პილპილი. შემდეგ დაამატეთ პრესში გატარებული ნიორი და დაახურეთ თავზე. მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 30 წუთი.

5. გამზადებულ კერძს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
26.04.2017
მორთეთ კაკაოთი, გახეხილი შოკოლადით და ფორთოხლის ცედრით
ჯანმრთელი კვება
08.12.2016
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
12.11.2016
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
16.12.2016
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
23.09.2016
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
19.07.2016
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა