რეცეპტები / დესერტი / ნამცხვარი - Snickerdoodles - ძალიან გემრიელი და ნაზი
ნამცხვარი - Snickerdoodles - ძალიან გემრიელი და ნაზი
05.05.2017

ინგრედიენტები:

ფქვილი - 2 + ¾ ჭიქა

კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) – 200-220 გ

კვერცხი - 2 ც.

შაქარი - 1 + ¾ ჭიქა

დარიჩინი - 2 ჩ.კ.

მარილი - ¼ ჩ.კ.

სოდა - 1 ჩ.კ.


მომზადება:

ფქვილი გაცერით, დაამატეთ სოდა და მარილი. კარაქი და 1 ½ ჭიქა შაქარი ათქვიფეთ 2 წუთის განმავლობაში მსუბუქ ჰაეროვან კონსისტენციამდე. დაამატეთ კვერცხი და ათქვიფეთ ერთგვაროვნამდე. 

გადაურიეთ ერთმანეთში ეს ორი ნარევი. ცომი გამოვა ნოტიო, ოდნავ მიეწებება ხელებს. 1 საათით შედგით მაცივარში. დარჩენილი შაქარი და დარიჩინი აურიეთ ერთმანეთში. 

ცომისგან გააკეთეთ 3-4 სმ დიამეტრის ბურთულები და ამოავლეთ დარიჩინიან შაქარში. ბურთულები დააწყეთ პერგამენტის ქაღალდით გადაფარებულ ღუმელის ფირფიტაზე, ჭიქით ოგნავ დააბრტყელეთ ნამცხვრის ზედაპირი და გამოაცხეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში. 

ნამცხვრის ზედაპირი ოდნავ დასკდება. ეცადეთ არ გადააშროთ ნამცხვარი.

გემრიელად მიირთვით!



Print
ხაჭო და მოხარშული შესქელებული რძე გადაურიეთ
მიღებული მასისგან გააკეთეთ ბურთულები 
ფორმას წაუსვით კარაქი და გადაიღეთ მასზე ნამცეცოვანი ცომის ნახევარი
პრაქტიკული რჩევები
26.04.2017
მორთეთ კაკაოთი, გახეხილი შოკოლადით და ფორთოხლის ცედრით
ჯანმრთელი კვება
08.12.2016
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
12.11.2016
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
16.12.2016
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
23.09.2016
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
19.07.2016
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა