რეცეპტები / ხორცეული / დაუჯერებლად მაცდური ფრანგული სტეიკი ღვინის სოუსში
დაუჯერებლად მაცდური ფრანგული სტეიკი ღვინის სოუსში

ინგრედიენტები:

საქონლის ხორცი - 1 კგ

შავი წიწაკის ბურთულები - 6-7 ც.

მსხვილი მარილი - გემოვნებით

მცენარეული ზეთი - გემოვნებით

კარაქი - 2 ს.კ.

ღვინო - 1 ჭიქა

ნაღები - 1 ს.კ.

მდოგვი - 1 ს.კ.

 

მომზადება:

1. შავი წიწაკის ბურთულები დანაყეთ და მარილთან ერთად შეზილეთ ხორცის ნაჭერში.  

2. ტაფაში გადაურიეთ ერთმანეთში მცენარეული ზეთი და 1 ს.კ. კარაქი.

3. შეწვით ხორცი ყველა მხრიდან. შემდეგ გადმოიღეთ თეფშზე.

4. ტაფაში დარჩენილ სანელებლებს დაამატეთ ღვინო, ნაღები, მდოგვი, 1 ს.კ. კარაქი. მუდმივი მორევით მიიყვანეთ დუღილამდე.

5. დაჭერით სტეიკი და მოასხით ტაფაში მომზადებული სოუსი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა