რეცეპტები / ცომეული / კარტოფილის იტალიური ღვეზელი ლორითა და ყველით
კარტოფილის იტალიური ღვეზელი ლორითა და ყველით

ინგრედიენტები:

კარტოფილი - 0,5 კგ

ზეითუნის ზეთი

ფქვილი - 150 გ

კვერცხი - 1 ც.

ლორი - 100 გ

ყველი - 100 გ

მარილი და პილპილი - გემოვნებით

მომზადება:

კარტოფილი მოხარშეთ კანიანად, გააგრილეთ და გაფცქვენით. შემდეგ გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. დაამატეთ მარილი, პილპილი და კვერცხი, კარგად აურიეთ. დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. ტაფას წაუსვით ზეთი. ცომი გაყავით 2 ნაწილად. ერთი ნაწილი გააბრტყელეთ ტაფაზე, დააყარეთ წვრილად დაჭრილი ლორის ნახევარი ულუფა და ზემოდან გახეხილი ყველი. 

ყველს დააყარეთ დარჩენილი ლორი. შემდეგ ლორს დააფარეთ ცომის მეორე ნაწილი და გააბრტყელეთ. ცომის ორივე ნაწილის გვერდები შეაერთედ თითებით, რათა გამოცხობის დროს არ გაიხსნას. გამოაცხვეთ ტაფაში დაბალ ცეცხლზე 8-10 წუთის განმავლობაში ოქროსფერ ქერქამდე.

ლანგარის დახმარებით გადააბრუნეთ ღვეზელი და დადეთ ტაფაზე მეორე მხრიდან და გამოაცხეთ კიდევ 10 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!



Print

კომენტარები


პრაქტიკული რჩევები
იმისათვის რომ მომზადებული დესერტი კარგად გამოეყოს ფორმებს, ნახევარი წუთით ჩადგით ცხელ წყალში
ჯანმრთელი კვება
იდეალურია უამრავი დაავადებისგან თავის დასაცავად
სასარგებლო რჩევები დაგეხმარებათ ცხოვრების ჯანსაღი წესის გამომუშავებაში
საინტერესო ამბები კულინარიიდან
სანამ ქვეყანა გაქრისტიანდებოდა არსებობდა წარმართული კულტი 
ეს ნუგბარი შეიცავს მიკროელემენტებს
სოუსი მეთვრამეტე საუკუნეში ნამდვილ გურმანთა ქვეყანაში - საფრანგეთში გაჩნდა